• Web IMM
  • Web Ecoatitudine
  • Deseurile de ambalaje

Revista REPORTER ECONOMIC vă invită să participati la conferintele regionale  ”SOLUȚII DE FINANȚARE SI GARANTARE A PROIECTELOR DE INVESTITII PENTRU INTREPRINDERI MICI SI MIJLOCII”

Evenimentul  isi propune sa prezinte o serie de platforme de finantare pentru firmele romanesti si modul de accesare a acestora, sursele de finantare ale acestui moment, oportunitatea garantarii investitiilor in business, bani guvernamentali si fonduri europene pentru finantarea companiilor.

Programul START-UP NATION 2018 - Antreprenorii vor putea obține și în cursul anului 2018 fonduri nerambursabile prin intermediul programului Start-up Nation pentru înființarea unor afaceri mici și medii.

Vor fi eligibile pentru a primi un sprijin maxim de 200.000 de lei societățile din spațiul rural sau urban, înființatedupa data de 31.01.2018, avand domenii de activitate precum producție de bunuri, IT, industrii creative sau servicii.

Perioada anunțată pentru deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor este luna aprilie 2018

 

Programul IMM INVEST ROMÂNIA  - Un proiect de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, elementul de noutate față de programele anterioare constand in acordarea facilități de garantare în cuantum de 80%  pentru credite de investiții pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau înființare de centre de agrement.

Noul program oferă astfel cadrul de reglementare necesar creșterii economice pe criterii de sustenabilitate, în perspectiva unei dezvoltări sectoriale durabile.

Adresabilitatea programului este extinsă pentru beneficiarii eligibili, IMM-urile putând opta pentru credite garantate în proporție de 50% pentru capital de lucru și/sau realizarea de investiții până la valoarea maximă cumulată de 10 milioane de lei. 

Totodata, in cadrul acestui eveniment vor fi propuse o serie de masuri care sa determine evolutia start-up-urilor si consolidarea spiritului antreprenorial al romanilor.

Dintre cei asteptati sa participe la conferinta se numara antreprenori din industrii cu valoare adaugata ridicata, reprezentanti ai companiilor  mici si mijlocii, bancheri, asiguratori, fonduri de investitii, reprezentanti camere de comert bilaterale, asociatii patronale si profesionale.

 

Evenimentul se va desfasura in data de 18.04.2018 incepand cu ora 09.00, la Hotel Phoenicia, Bulevardul Alexandru Serbanescu, Nr. 87, Sector 1, Bucuresti.

 

Principalele TEME DE DISCUTIE se vor axa pe urmatoarele subiecte:

  • Programe guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor (ajutoare de minimis, fonduri europene, etc.)
  • Accesarea  programelor START-UP NATION 2018, IMM INVEST ROMÂNIA,
  • Instrumente de garantare si contragarantare pentru finantarea firmelor;
  • Caracteristicile produselor de creditare, garantare şi contragarantare
  • Rolul bancilor in dezvoltarea mediului de afaceri; produse si solutii inovative;
  • Modele de succes in antreprenoriat(reprezentanti ai IMM-urilor care au reusit aplicand Programul Start Up Nation 2017)
  • Piata de consultanta juridica si fiscala dedicata dezvoltarii companiilor de orice fel
  • Consultanta pentru accesarea fondurilor europene

 

Locatiile evenimentelor au fost alese astfel incat sa devina centre zonale, iar la aceste conferinte sunt asteptati cei din judetul respectiv dar si cei din judetele limitrofe locatiei:

18 aprilie 2018 - Bucuresti – Lansarea campaniei de conferinte

26 Aprilie 2018 – Timisoara

24 Mai 2018 – Iasi,

21 Iunie  2018 – Galati,

27 Septembrie 2018 – Satu Mare,

25 Octombrie 2018 – Brasov

29 Noiembrie 2018 - Bucuresti – Conferinta de inchidere(concluzii si rezultate)

 

Avand in vedere expertiza participantilor in domeniile abordate in cadrul conferintelor noastre, va invitam sa fiti alaturi de noi la aceste evenimente.

 

Cu deosebita stima,
Stere Cretu
Redactor sef
Revista Reporter Economic
M:0720882855
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.