• Maec2
  • Packshow Webbanner
  • EIT Webbanner
  • Webbanner Saci
  • 1

Luni, 13 Martie 2017 08:38

Se reglementează munca pe net

Written by
Rate this item
(0 votes)

Guvernul vrea să introducă un nou contract de muncă, pentru teleworking

Guvernul vrea să introducă noi tipuri de contracte de muncă, de tip teleworking sau net-jobs, în prezent fiind în curs de elaborare un proiect de act normativ pe această temă, scrie Profit.ro preluat de incont.ro.

Potrivit unui document al Ministerului Muncii, o persoană care lucrează prin teleworking va fi definită ca “orice persoană care lucrează de la distanţa folosind tehnologia informaţiei, în cadrul unui contract de muncă în care activitatea care ar putea fi efectuata şi la sediul/spaţiile angajatorului, este efectuată în mod regulat în afara sediului/spatiilor respective”.

Persoanele care vor lucra în regim de teleworking ar urma să beneficieze de aceleaşi drepturi, garantate prin legislaţia şi prin contractele colective aplicabile, ca şi persoanele similare care prestează activităţi în sediul angajatorului. Angajatorul va fi răspunzător pentru luarea măsurilor necesare, în special în ceea ce priveşte software-ul, pentru a asigura protecţia datelor utilizate şi prelucrate de persoana care lucrează în regim de teleworking în scop profesional.

 

“Persoana care lucrează în regim de teleworking îşi gestionează organizarea programului său de lucru cu respectarea legislaţiei aplicabile, a contractelor colective şi a regulamentului intern al angajatorului”, se mai precizează în documentul MMJS, citat de Profit.ro.

Read 1637 times