• Maec2
  • Packshow Webbanner
  • EIT Webbanner
  • Webbanner Saci
  • 1

Luni, 13 Martie 2017 08:39

Impozitul pe venit va constitui sursa de finanţare a bugetului local, din 2018, anunţa vicepremierul Sevil Shhaideh

Written by
Rate this item
(0 votes)

Impozitul pe venit va constitui sursa de finanţare a bugetului local, începând din 2018, iar statul va asigura cote defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale numai dacă nu se va realiza un anumit prag, a declarat vicepremierul Sevil Shhaideh.

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a declarat, la Galaţi, că i-a informat pe primarii din judeţ ca de anul viitor impozitul pe venit va constitui sursa de finanţare a bugetului local.

"Am prezentat modul de finanţare, începând cu 1 ianuarie 2018, respectiv impozitul pe venit, care, de la acea dată, va constitui sursa a bugetului local, iar finanţarea secţiunilor de funcţionare se va realiza în funcţie de un prag de 750 de lei pe locuitor. Acolo unde acest prag, înmulţit cu numărul de locuitori, nu este realizat din veniturile proprii, abia acolo statul va asigura cote defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale, astfel încât să nu mai avem niciun fel de problema cu funcţionarea autorităţilor locale”, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale, potrivit News.ro.

Vicepremierul a mai declarat, totodată, ca una dintre priorităţile majore asumate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene este creşterea absorbţiei fondurilor europene, astfel încât până la sfârşitul anului, România să reuşească să atragă de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro.

 

"O prioritate majoră pe care am prezentat-o autorităţilor locale este creşterea absorbţiei fondurilor europene. Am prezentat calendarul şi măsurile pe care ministerul nostru şi le asumă astfel încât, la 31 decembrie 2017, România să reuşească să ramburseze de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Sevil Shhaideh. (sursă: incont.ro)

Read 1376 times